GDPR
E-Ticaret Altyapıları

E-Ticaret Altyapıları

Web Technologies / 7 September 2016 / 3 dk. / Sesli Makale

Last Update: 18 August 2018

Bir ticaretin dijital ortamda yapılmasına e-ticaret diğer bir anlamıyla elektronik ticarettir. Ürünlerin ve hizmetlerin tanıtım, üretim, satış dağıtım ödeme işlemlerinin dijital ortam üzerinden yapılma işlemine e-ticaret denir. Profesyonel anlamda bir E-ticaret firması kurarken doğru alanı belirlemek gerekir. Daha sonra baştaki yöneticinin e-ticarette ve dijital pazarlamada bilgi sahibi olması gerekmektedir. E-ticaret, teknolojinin bize sunduğu en iyi olanaklardan birisidir. 1995 li yıllardan sonra internet kullanımın artmasıyla birlikte ortaya çıkmıştır ve günümüzde E-ticaret, dünyada olmazsa olmazlardan birisi haline gelmiştir.

E-ticaret'e genel anlamda, aslında ticaret yapan herkesin yönelmesi gerekmektedir. Çünkü artık dünyada sanal ortamda yapılan satışlar hızla artmaktadır. Normal bir ticaret yapan kişinin potansiyel müşterisi elli iken profesyonel bir şekilde e-ticaret e geçildiği takdirde potansiyel müşterisi tüm dünya olacaktır. E-ticaret'te doğru websiteleri ve altyapılar seçilmelidir, güvenliğe önem verilmelidir. Yani belirli güvenlikler sağlanmış web sayfalarında satışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bunun içinde güvenlik olarak uluslar arası bir protokol vardır, bu protokol SSL protokolüdür. SSL, kullanıcıların güvenliğini ve gizliliğini sağlar. SSL protokolü, bankalar tarafından sanal pos için zorunlu tutulmuştur. İkinci bir husus da 3D ödeme sistemidir. Bir kişi sizin kredi kartı bilgilerinizi ele geçirmiş olsa bile telefonunuza ulaşamayacağı için sizin adınıza hiçbir ödeme gerçekleştiremeyecektir. Bu 3D ödeme sistemi, ve SSL Protokolü ile bankalar, e-ticaret siteleri gibi gizli bilgi içeren sayfalarda kullanıcıların güvenliği için gereklidir.

Kullanıcı bir websitede SSL olup olmadığını nasıl anlar?

Burada en önemli husus, kullanıcı web sitesine girdiğinde sayfanın adresinin bulunduğu kısımda yeşil bir kilit işareti vardır. Bu işaret SSL Sertifikası olduğunu göstermektedir.

E Ticaret Firması Kurmak Masraflı mıdır?

E-ticaret, genel ticarete göre bakıldığında daha az masraflıdır. Yazılım açısından bakıldığında ise özel yazılım ve paket e-ticaret sistemleri olarak ikiye ayrılmaktadır.

Özel yazılımlar, paket sistemlere göre daha maliyetlidir. Özel yazılım için anlaştığınız firma size markanıza, özel bir yazılım sunar. Siz de bu yazılımın telif hakkını aldığınız takdirde dünyada başka kimse aynı tasarım ve kodla bu sayfadan oluşturamaz.

Paket e-ticaret sistemleri ise isteğe göre farklı standartlar fiyat aralıklarında sunulmaktadır. Paket e-ticaret sistemleri, e-ticaret yazılım firmaları tarafından bir kere yazılır ve yüzlerce kişiyi aynı kodlar yazılım firması tarafından sunulur.

E-ticaret Türkiyede en çok nerede açılıyor?

E-ticaret firmaları Türkiye'de en çok İstanbul'da kurulmaktadır. Bunun en büyük nedeni çalışan bulma kolaylığı ve ürüne ulaşma kolaylığıdır. Stoklarda ürün rahatça bulunabilmektedir. Ama satış olarak nüfusa orantılı bakıldığında Anadolu kesimleri daha cok revaçtadır. Nedeni ise büyük şehirlerde aranan bir ürün kolaylıkla bulunabilmektedir, ama anadolu kesimlerinde ihtiyaç duyulan ürünler ise kolaylıkla ulaşılamadığı için bu ihtiyacın elektronik pazardan karşılanmasıdır.

Daha detaylı bilgi almak için hemen bizimle İletişim'e geçerek proje danışmanlarımızdan yardım ve destek alabilirsiniz!

Get Support!
Dermedya Project Support
What you have in your mind? Ask us!
Kerem Halat
Kerem Halat
+90 530 318 0288
Müsait
Mahmut Namlı
Mahmut Namlı
+90 539 690 0135
Müsait