GDPR
"Web Yazılım" Nedir? Ne İşe Yarar?

"Web Yazılım" Nedir? Ne İşe Yarar?

Web Technologies / 6 September 2016 / 2 dk. / Sesli Makale

Last Update: 18 August 2018

Eğer web yazılım konusunda bilgi sahibi olmak istiyorsanız, öncelikle Yazılım nedir? makalemize göz atmanızı öneririz. Web yazılım, bir alanadının (domain) ziyaretçilerine içerik sunabilmesi ve etkileşimli bir şekilde ve bütünlük çerçevesinde işlemler yapılmasına olanak sağlayacak şekilde altyapı oluşturulması işlemidir. Web yazılımı yapılırken de farklı yazılım dilleri kullanılabilir. Web yazılımı oluşturma aşamasına geçilmeden önce de sektörel, genel olarak kurumsal ve firma bazlı çeşitli araştırmalar yapılması gerekmektedir. Günümüzde web yazılımı ihtiyacını çok fazla önemsemeden ve günü kurtaracak şekilde yaptırmış olan bireysel ve kurumsal firmalar, ilerleyen süreçte çok farklı problemlerle karşılaşmaktadırlar. Bunların en başında çeşitli altyapı hataları (bug) ve güvenlik önlemlerinin düzgün şekilde yapılandırılmamış olması gelmektedir.

Web yazılım firması, genel olarak işe başlamadan önce iş kolu ve faaliyet gösterdiği alan ile ilgili araştırma yapmak durumundadır. Sadece müşterinin ihtiyaçlarına cevap vermek geçici bir çözümdür. Yerine göre teknolojik gelişmeler ve müşterinin bulunduğu iş sektörüne yansımaları hakkında müşteriyi bilgilendirmeli ve iyi kurgulanmadan projeye başlayarak oluşabilecek eksiklerin ve güvenlik zaaflarının önüne geçebilmelidir. Bu noktada Paket Web Yazılım mantığına ve uygulamalarına itibar etmenin en büyük dezavantajları da göz önüde çıkmaktadır. Gerçekten müşterinin isteklerini ve işini yansıtan bir web yazılımı ile genel geçer bir şekilde yazılmış, biraz ondan biraz bundan mantığı ile her ihtiyacı karşılayabileceği iddiası ile satılan paket web yazılımlar ne yazık ki müşterileri yarı yolda bırakacaktır. Hatta çoğu firma, web yazılım maliyetlerini azaltmak adına uygun web yazılımları arayışına girmekte ve ne yazık ki Wordpress altyapısını kullanarak web sitesi veya proje yaptırmaktadır. Wordpress, altyapısı itibariyle hemen hemen her siteye uymaktadır. Durum böyle olunca da güvenlik zaafiyetleri kaçınılmaz olmakta ve Top 1 milyon websitesi içerisindeki Wordpress altyapısını kullananların %70'i hacker'ların saldırısına maruz kalmaktadır.(*)

Dermedya A.Ş. olarak her zaman web yazılım ve altyapılarımızda güvenlik önlemleri ve yazılım bütünlüğünü en öncelikli olarak ayrı bir önemle ele almaktayız. Modern teknolojileri, kullandığımız yazılım dillerinin güncel ve güvenilir özelliklerini sürekli olarak araştırmakta, altyapılarımız ve web yazılımlarımıza entegre etmekteyiz.

Daha detaylı bilgi almak için hemen bizimle İletişim'e geçerek proje danışmanlarımızdan yardım ve destek alabilirsiniz!


  1. https://www.wpwhitesecurity.com/wordpress-security-news-updates/statistics-70-percent-wordpress-installations-vulnerable/
Get Support!
Dermedya Project Support
What you have in your mind? Ask us!
Kerem Halat
Kerem Halat
+90 530 318 0288
Müsait
Mahmut Namlı
Mahmut Namlı
+90 539 690 0135
Müsait