GDPR
Websitenizi "Google Dostu" Yapmanın İpuçları

Websitenizi "Google Dostu" Yapmanın İpuçları

Web Technologies / 19 November 2018 / 2 dk. / Sesli Makale

Websiteler, günümüzde hem şahıslar hem işletmeler için dijital olarak kitlelere ulaşılabilecek en büyük platformlardır. Hatta Google gibi büyük şirketler, bu platforma website olarak girip, birçok ülkenin yıllık bütçesinden daha fazla bütçeye sahip olmuşlardır. 2018 için en zengin 10 kişiden 6'sı teknoloji ve "internet" sayesinde zengin olmuşlardır.


Ziyaretçilere aradıkları bilgileri verin

Sayfalarınıza, özellikle ana sayfanıza yüksek kaliteli içerik sağlayın. Yapılması gereken en önemli şey budur. Sayfalarınız yararlı bilgiler içeriyorsa, içeriği birçok ziyaretçiyi çekecek ve başka website yöneticilerini sitenize link verecek şekilde yönlendirecektir. Yararlı, bilgi açısından zengin bir site oluştururken, açık ve net bir şekilde konularınızı açıklayan sayfalar, blog yazıları yazın. Kullanıcıların sayfalarınızı bulmak için yazacakları anahtar kelimeleri düşünün ve bu kelimeleri sitenize sıkça ekleyin.

Diğer sitelerin sizin sitenize link vermelerini sağlayın

Bağlantılar, içerik robotlarının sitenizi bulmasına yardımcı olur ve siteniz için arama sonuçlarında daha fazla görünürlük sağlayabilir. Bir arama için sonuçları döndürürken, arama motorları her arama için önemli ve alakalı sayfaları görüntülemek adına gelişmiş metin eşleştirme teknikleri (Algoritmalar) kullanır. Sayfa A'dan Sayfa B'ye verilen bir link, A sayfasından B sayfasına verilen bir "oy" demektir. Kendileri "önemli" olan sayfalar tarafından verilen linkler daha fazla önem taşır ve diğer sayfaları "önemli" hale getirmeye yardımcı olur.

Sitenizi daha kolay erişilebilir yapın

Sitenizi mantıklı ve kolay anlaşılabilir bir menü yapısıyla oluşturun. Her sayfa, en az bir sabit metin içeren bağlantı ile erişilebilir olmalıdır. Çoğu arama motoru açısından sitenizin dizinlenmesi ve sıralanması için yalnızca doğal bağlantılar (natural links) kullanışlıdır. Black hat SEO yaparak veya doğal olmayan linkler kullanarak sitenizi sıralamalarda yükseltmeye çalışmak, arama motorlarından tamamen silinmesini sebep olabilir.

Bunları yapmaktan kaçının

Sayfalarınızı "anahtar kelimelerle" doldurmayın. Sayfaları "gizleme" ya da "yalnızca robotlara görünür" sayfalar yapmaktan kaçının. Sitenizde ziyaretçilerinizin görmesini istemediğiniz sayfalar, bağlantılar veya metinler varsa, Google ve diğer arama motorları bu bağlantıları ve sayfaları aldatıcı olarak değerlendirebilir ve sitenizi arama sonuçlarından gizleyebilir.

Önemli adları, içeriği veya bağlantıları görüntülemek için resimleri kullanmayın. Çoğu arama motoru robotları, görsellerde bulunan metinleri tarayamaz. Sayfanızdaki ana içerik ve anahtar kelimeler normal HTML'de biçimlendirilemiyorsa ALT özelliklerini kullanabilirsiniz.

Bazı "şahıslar" veya "kendini şirket gibi gösteren kişiler", sitenizin Google’ın arama sonuçlarında ilk sıralarda yer alacağı "garantisini verebilir" ve bunun için sizden ücret talep edebilir. Yasal danışmanlık firmaları sitenizin kullanılabilirlik ve içeriğini geliştirirken, diğerleri arama motorlarını kandırmaya çalışarak aldatıcı taktikler kullanırlar. Websiteniz, söz konusu aldatıcı hizmetlerden birine üye olduysa websitenizin çoğu arama motorlarından engellenmesine ve aramalardan silinmesine neden olabilir.

Get Support!
Dermedya Project Support
What you have in your mind? Ask us!
Kerem Halat
Kerem Halat
+90 530 318 0288
Müsait
Mahmut Namlı
Mahmut Namlı
+90 539 690 0135
Müsait