GDPR
"Yazılım" Nedir? Ne İşe Yarar?

"Yazılım" Nedir? Ne İşe Yarar?

Web Technologies / 5 September 2016 / 2 dk. / Sesli Makale

Last Update: 18 August 2018

Bu yazımızda genel olarak, iş sektöründe yazılım altyapılarının ne amaçla kullanıldığı ve bireysel veya kurumsal girişimlere getirilerinin ne olduğundan bahsetmeye özen gösterdik. Günümüzde modern kuruluşlar için en önemli unsurlardan birisi de "Marka Bilinirliği" dir. Bunu sağlamanın en iyi ve etkin yollarından birisi de sağlam bir sistem ve yazılım altyapısı geliştirmektir.

Yazılım ve yazılımsal altyapıların en önemli faydası, insanın kıymetli vaktini harcayarak yapacağı işlerin bilgisayar ve benzeri makine sistemleri tarafından otomasyonla yapılmasını sağlamaktır. Yazılım geliştirme ise bu altyapıların bireysel veya kurumsal müşterilere en fazla kar getirecek ve iş süreçlerini mümkün olduğu kadar kısaltacak şekilde yapılması işlemidir. İş sektörü analizi, sektörde bulunan rakip firmaların çalışmaları, firmanın ihtiyaç analizi ve özgün geliştirme fikirleri göz önünde bulundurularak geliştirilmiş yazılımlar, hem iş gelişimi hem de maksimum verim açısından son derece faydalı olmaktadır. Yapılan istatistiklere göre, ihtiyaç analizini düzgün şekilde yapmış ve uygun yazılımların yazılmasına ve geliştirilmesine önem vermiş firmalar, kar oranlarını 5-15 kat artırabilmektedirler. Daha detaylı analiz ve çalışmalarla bu oran da artmaktadır.

Yakın geçmişte en çok tercih edilen yazılımlar, genel olarak paket program mantığında geliştirilmiş olan, sadece belirli ihtiyaçlara cevap verebilen programlardı. Fakat çok geçmeden bunların yeterli olmadığı ve özgün işler için özgün altyapılar ve projeler geliştirilmesi gerektiği görülmeye başlandı. Bunda en büyük etken değişen ihtiyaçlara uyum gerekliliği ve gelişmeye müsait sektörlerdeki firmaların eski yazılımlar yüzünden iş kaybı yaşatmasıdır.

Dermedya A.Ş. olarak yazılım altyapılarımızda günceli takip etmekte ve geliştirilmeye en müsait dilleri kullanmaktayız. Geliştirdiğimiz programlar ve yazılımlar modüler, bütünlüklü ve esnek bir yapıda olup geliştirme süreçlerindeki zaman ve iş gücü gerekliliğini minimum a indirmek için sürekli geliştirmeler yapıyoruz. Bu sayede yazılım geliştirme için gereken zaman ve masraflar müşterilerimiz açısından da mümkün olduğunuca minimum seviyelerde olmaktadır.

Hemen bizimle İletişim'e geçerek proje uzmanlarımızdan işiniz veya projeniz için sağlam bir altyapı ve en uygun yazılımı geliştirmek üzere gerekli bilgileri alabilirsiniz!

Get Support!
Dermedya Project Support
What you have in your mind? Ask us!
Kerem Halat
Kerem Halat
+90 530 318 0288
Müsait
Mahmut Namlı
Mahmut Namlı
+90 539 690 0135
Müsait