GDPR
Sosyal Medya Çalışmaları (Bölüm 1)

Sosyal Medya Çalışmaları (Bölüm 1)

Social Media / 7 September 2016 / 3 dk. / Sesli Makale

Last Update: 18 August 2018

Sosyal Medyanın henüz üzerinde karar verilmiş bilimsel bir tanımı olduğunu söylemek çok zor. Bu sebeple gerek sosyal medya konusundaki profesyonellerin, gerekse akademisyenlerin sosyal medya tanımı üzerine ilgisi her geçen gün biraz daha artmakta, araştırmalara yoğunluk verilmekte ve bunun yanında yeni tanımlar gündeme gelmektedir. Biz Wikipedia'da yer alan sosyal medya tanımı üzerinden ve bilgi birikimlerimizden yararlanarak konuyu ele almak istedik.

Sosyal Medya, Andreas Kaplan Ve Michael Heanlein'ın ifadesinden feyz alarak, web 2,0'ın düşünsel ve teknolojik temelleri üzerine inşa edilmiş olan, kullanıcı merkezli olarak oluşturulmasına ve paylaşılmasına imkan sağlayan internet tabanlı bir uygulamadır. Sosyal medya denildiğinde genel olarak ilk akla gelen sosyal paylaşım platformları; Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Youtube, Dailymotion, Google+ vb. dir. Bu platformları iyi şekilde kullanarak arama motorları dizin sıralamalarında en iyi yerleri almak, hem hit artışına hem de doğal backlink kaynaklarına sahip olma şansı getirir. Bize düşen ise sosyal medyanın bu gücünü en iyi şekilde kullanarak, çevrimiçi paylaşılan zengin içerikleri, sahip olunan sosyal medya platformları üzerinden analiz etmek ve en iyi sosyal medya optimizasyonu çalışması yürütmek. Sosyal Medya'nın sadece birkaç yıllık geçmişi olmasına rağmen bugün yeryüzündeki en büyük medya mensubu ailesidir. Bugün eğer bir blog yazıyor ya da Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Youtube, Dailymotion, Google+ vb. sosyal ağlarda paylaşımlar yapıyorsanız sizlerde artık sosyal medya mensubusunuz.

Sosyal Seo kavramı ise sosyal medyanın SEO algoritmalarına dahil edilmesi ile ortaya çıkmıştır. Arama motoru (Google, Yandex, Bing, Yahoo vb.) üzerinde yapılan iyileştirmeler, web sayfalarının daha kolay şekilde arama motorları tarafından (Google, Yandex, Bing, Yahoo vb.) taranmasına olanak sağlayan SEO Teknik düzenlemeleridir. Bir web sitesi neredeyse işinizin olmazsa olmazı olan araçlardandır. Firmanızın, şirketinizin online broşürüdür. Web sitenizin sayesinde Dünyanın neresinde olursanız olun sektörünüzle ilgili, ürün veya hizmetinizle ilgili potansiyel müşterilerinize ortalama 2 saniye içinde ulaşabilirsiniz. Bugün bu makaleyi okuduğunuza göre internetin nasıl mucizevî bir dünya olduğuna çok değinmeme gerek yok sanıyorum ☺.

Tabi ki internetten tam anlamıyla faydalanabilmek, hedeflediğimiz noktaya ulaşabilmemiz yolu, sosyal medyayı sağlıklı bir şekilde kullanmamızdan geçiyor. Tam olarak bu noktada sosyal medya ve Seo kavramları devreye giriyor. Site Dışı Seo Çalışmaları içinde yer alan Sosyal medyanın SEO çalışması web sitemiz için müşteriyi anlama, ihtiyacı tespit etme, sosyal medyada belirlediğimiz hedef kitle arasındaki popülariteyi arttırma, Pazar araştırmasını doğru analiz etme vb. nimetleri İşimizde istediğimiz başarıya ulaşmamız adına son derecede önemlidir.

Pazar araştırmasında milyonlarca dolar harcayarak tüketiciyi dinleyen, belirleyen markalar, bugün çok cüzi harcamalarla sosyal medya SEO çalışmalarından faydalanarak kolaylıkla müşterilerine ulaşabiliyor, ihtiyaç analizi yapabilme şansını yakalarken, sosyal medya hesaplarından da takipçilerini sürekli sektörüyle ilgili bilgilendiriyor, detayları için web sayfasına yönlendiriyorlar. Böylelikle Online dünyanın sunduğu avantajlardan en iyi şekilde faydalanarak hedeflere daha hızlı ulaşmanın mutluğunu yaşıyorlar.

Yazımızın devamına olan "Sosyal Medya SEO'su Nedir? (Bölüm 2)" için buraya tıklayın!

Daha detaylı bilgi almak için hemen bizimle İletişim'e geçerek proje danışmanlarımızdan yardım ve destek alabilirsiniz!

Get Support!
Dermedya Project Support
What you have in your mind? Ask us!
Kerem Halat
Kerem Halat
+90 530 318 0288
Müsait
Mahmut Namlı
Mahmut Namlı
+90 539 690 0135
Müsait