GDPR
Web Tasarım Çalışmaları

Web Tasarım Çalışmaları

Web Technologies / 7 September 2016 / 1 dk. / Sesli Makale

Last Update: 18 August 2018

Web tasarım, en basit şekliyle websitenizin ziyaretçiler tarafından görülen ön yüz kısmını oluşturan her şeydir. Bloklar, yazdığınız yazılar, görseller ve resimler, videolar ve her türlü multimedya içerik sitenizin ön yüz kısmını ve "web tasarımı" nı oluşturur. Her ne amaçla yapılmış olursa olsun bir websitenin tasarımı açık, net ve anlaşılır olmalıdır. Siteye gelen ziyaretçilerin istedikleri içeriği kolayca bulabilmelerini sağlayacak bir navigasyon (menü), bunu sağlayan en temel unsurdur. Genel olarak site yerleşimi, dizayn ve içeriklerin site üzerindeki yerleşim yerleri, bölgeleri ve boyutları da hem marketing açısından hem de estetik açıdan çok önemlidir.

Web tasarım, diğer departmanlara göre daha fazla araştırma ve daha fazla dikkat gerektirmektedir. Tasarım geliştirme sürecinde çok fazla değişken bulunmaktadır. Örneğin firmanın veya bireysel girişimin bulunduğu ülke ve bölge, websitenin hedeflediği kitlenin bulunduğu ülke ve bölge, website için ziyaretçilerin daha önceden aşina oldukları tasarım yapılar vb. bunların en temelleri arasında gösterilebileceği gibi bunlarla da sınırlı değildir. Web tasarımları için farklı sayılarda şablon yaklaşımları bulunmaktadır. Bunlara Standart tasarım, Adaptive tasarım, Responsive tasarım, Material tasarım ve Parallax tasarım örnek olarak verilebilir. Web tasarım yapmaya başlamadan önce en uygun olan tasarım prensiplerini seçmek çok önemlidir.

Web tasarım bünyesinde, website-kullanıcı etkileşimini tespit etmek ve websitenin kullanım kolaylığını sağlayabilmek amacıyla "pixel"ler ve takip mekanizmaları, interaktif işlemler, kullanıcı-altyapı etkileşimi kurgusu gibi estetik unsurlar da yer almaktadır.

Daha detaylı bilgi almak için hemen bizimle İletişim'e geçerek proje danışmanlarımızdan yardım ve destek alabilirsiniz!

Get Support!
Dermedya Project Support
What you have in your mind? Ask us!
Kerem Halat
Kerem Halat
+90 530 318 0288
Müsait
Mahmut Namlı
Mahmut Namlı
+90 539 690 0135
Müsait