GDPR
Modern Ticaret: E-Ticaret

Modern Ticaret: E-Ticaret

Web Technologies / 25 November 2018 / 7 dk. / Sesli Makale

İnsanlar neden mobil kullanımı bu kadar çok önemsiyorlar? Mobil cihazların kullanımındaki artışın asıl etkenini hiç düşündünüz mü? Bu etken şüphesiz insanların mobil kullanımı ile sahip oldukları kolaylık ve rahatlıktır. Akıllı telefon kullanımına olan eğilim, masaüstü veya dizüstü bilgisayar uygulamalarına göre mobil uygulamaların daha hızlı ve daha kullanışlı olması ile artış göstermiştir. Hepimiz insanların alışverişe ne kadar düşkün olduklarının bilincindeyiz, özellikle bayanların.. :))

Online alışveriş söz konusu olduğunda, bu durum daha keyifli bir hal almaktadır.

Michael Aldrich, "online alışveriş sitesi" icadının arkasındaki kişidir ve 1979'da ilk online alışveriş sistemini yaratmıştır. Sistem, özelleştirilmiş bir ev TV'sini telefon hattına cevap veren gerçek zamanlı bir bilgisayara bağlayarak çalışıyordu.

E-Ticaret, dünyanın her yerinde eşi görülmemiş bir oranda büyüyen büyük bir platformdur. Her yaştan ve her kuşaktan insan; ister çocuk, ister milenyum genci, isterse farklı mağazalardan alışveriş yapmayı seven yaşlılar olsun, herkes online marketlerde aradığını bulabiliyor. Online alışveriş, günümüzde fiziksel alışveriş ile karşılaştırıldığında daha fazla mutluluk sağlıyor. Bunun nedeni, e-ticarete ve gelişimine odaklanan çok sayıda web sitesi ve uygulamaya sahip olmamız ve satın almak istediğimiz hemen hemen her şeyi e-mağazalarda kolayca bulabilmemiz olmuştur.

Önümüzdeki yıllarda, mevcut teknolojilerle e-ticaretin büyümesinin ve gelişmesinin, daha önce hiç olmadığı kadar artacağı beklenmektedir. İnsanların internet üzerinden alışveriş yapma hızı, ölçümlerin ötesinde artmaktadır ve bu da e-ticaret sahibi işletmelerin online yarışta sağlam bir yer edinmek için daha fazla yatırım yapmalarına neden olmaktadır.

Bir ankete göre, 2014'ten 2020'ye kadar perakende e-ticaret satış oranı %200 civarında artacaktır.

Online bir işletmen olmak için, mevcut bütün e-ticaret trendleriyle bilgilerini ve işletmesini güncellemek son derece önemlidir. İşletmeniz için güçlü bir online itibar hedefliyorsanız, web sitenizin geliştirilmesine ve sektörünüze dayalı mobil uygulama geliştirmeye odaklanmanız sizin için bir zorunluluktur. E-ticaret sitelerinin başlangıcından beri, insanların alışveriş yapma şekli büyük ölçüde değişmiştir. Şüphesiz, e-ticaret endüstrisi hızla gelişiyor ve önümüzdeki yıllarda da bu gelişmedeki artış inanılmaz bir hızlarda olacaktır.

Temel olarak, 6 tür e-ticaret bulunmaktadır:

  1. B2B: İşletmeden-İşletmeye
  2. B2C: İşletmeden-Tüketiciye
  3. C2C: Tüketiciden-Tüketiciye
  4. C2B: Tüketiciden-İşletmeye
  5. B2A: İşletmeden-Yönetime
  6. C2A: Tüketiciden-Yönetime

E-ticaret türlerini başka makalemizde detaylı olarak inceleyeceğiz.


Şimdi global olarak e-ticaret trendlerini yönlendiren bazı önemli etmenlere de değinelim.

1. Veriye Dayalı E-Ticaret Yaklaşımı

İstatistiksel verileri sürekli takip etmek, teknoloji çağında iş yönetme açısından çok önemlidir. Müşterilerin ihtiyaçlarının farkında olmak, e-mağazanızda gerekli değişiklikleri yapabilmeniz için gereklidir. Gerçek zamanlı ölçümlerin yardımıyla, e-ticaret sitenizdeki mevcut tüketicilerinizin davranışlarını ve bunların analizlerini izleyebilirsiniz. Uygun bir pazar analizinin her zaman büyük kârlara ve sağlıklı müşteri ilişkilerine kapı açacağı, başarılı işletmelerden görülerek tecrübe edilmektedir. Bu analiz, stratejik olarak müşterilerinizi satışlara yönlendirecek ve sonuç olarak çevrimiçi işinizi global olarak artıracaktır.


2. Mobil Öncelikli Alışveriş Stratejisi

Mobil cihazlar sayesinde artık her şey, daha önce hiç olmadığı kadar esnek ve basit hale gelmektedir. Günümüzde, her birey anlık olarak farklı şeyleri işletmek için cep telefonlarını kullanıyor. Günümüz teknolojisinin her geçen gün şaşırtıcı şekilde geliştiği bir dönemde, mobil cihazlar kullanıcı gereksinimlerini karşılamak için hayati bir görev üstlenmiştir. İster yeni bir girişimci ister kurulmuş bir işletmenin sahibi olun, markanızın güçlü bir çevrimiçi bilinirliğe sahip olması artık bir zorunluluktur. Elbette alışveriş söz konusu olduğunda, insanlar çeşitli e-mağazalardan alışveriş yapmayı tercih ediyorlar. Online ödemeler de gün geçtikçe, ürün satın almak ve düzgün bir şekilde teslim edilmek için popüler ve esnek bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor.


3. Abonelik Kaynaklı Satışlar Artışta

Online mağazanızdaki kullanıcıların ilgisini canlı tutmak ve bu ilgiyi sürekli artırmak istiyorsanız abonelik tabanlı satış stratejisini deneyin. Bu, her zaman yeni tekliflerin ve indirimlerin arayışında oldukları için müşteri sadakati konusunda size daha büyük bir güç sağlayacaktır. E-mağazanızda, müşteriler tarafından kullanılan herhangi bir ürünü düzenli olarak satabilirsiniz. Bu kategori gıda ürünleri gibi tek kullanımlık ürünleri ve daha fazlasını içerir. Tüketicilere abonelik imkanı vermek, alışveriş deneyimlerine biraz heyecan ve aidiyet hissi katacaktır. Hem müşteriler hem de işletme sahipleri için abonelik tabanlı satışlardan kar elde etmek, sistemin olmazsa olmaz bir parçasıdır.

4. Dikey E-Ticaret Yükselişte

Dikey E-ticaret (Vertical E-commerce), online satışta genelin aksine daha spesifik ürünler satmaya odaklanan ticaret platformudur. Önümüzdeki yıllarda, dikey e-ticaret işletmeleri daha da fazla ortaya çıkmaya başlayacaktır. E-Ticaret büyük bir sektör ve bu sektörde girişimci olmak demek, her zaman kullanıcıların bakış açısından düşünmenin gerekli olması demektir. Dikey e-ticaret işletmeleri, kullanıcı gereksinimlerini karşılamaya ve yeni teklifler ve indirimler sunmaya daha fazla yönelmektedirler. Bu e-ticaret tarzı, e-ticarette daha fazla karlılık getirme ihtimalinin yüksek olması nedeniyle yatay e-ticaretten daha fazla ilgi görmektedir. Dikey e-ticaret sektörü, her zaman kullanıcıların açısından olaya yaklaştıkları ve kullanıcıların satın almayı sevdikleri bir kategori veya ürün üzerinde uzmanlaştıkları için gelişmeye daha açık bir alandır. Önümüzdeki yıllarda, alışveriş senaryolarını ve alışkanlıklarını değiştirecek olan dikey e-ticaretin ciddi değişimini hep birlikte izleyeceğiz.

5. Alışveriş Videoları Kullanımı

Alışveriş eğilimleri, kullanıcılar alışveriş videolarını izlemeyi sevdiği için daha ilginç dönüşler almaktadır. E-mağazanızda müşterilerinizi tutmak için bu harika bir fikir olabilir. Online işletmenizi dünya çapında yaymayı hedefliyorsanız, başarılı olabilmek için en son e-ticaret trendlerini öğrenmelisiniz. Yani sadece doğru adımları atarak bulunduğunuz endüstride büyük bir başarı elde edebilirsiniz. E-mağazanıza ürün tanıtım veya kullanım videoları eklediğinizde, müşterileriniz ürünler için "satın al" butonuna tıklamadan önce ürünler hakkında daha sağlıklı fikir edinebilirler. Bu nedenle, online alışveriş sitenize videolar eklemek, daha fazla müşteri edinme olasılığınızı en az iki katına çıkaracaktır. Sonuç olarak, bu de online satışlarınızı ve iş gelirlerinizi artıracaktır.


Kısaca Önemli Noktalar

Hepimiz E-Ticaret sektörünün dünya çapında hızlı bir şekilde büyüdüğünü biliyoruz. Yeni teknolojiler günden güne ortaya çıkıyor ve online ticaret işinizi güncel teknolojilerle geliştirmek işiniz açısından hayati öneme sahiptir. En son trendlerle ilerlediğiniz zaman, en kısa sürede başarıya ulaşacağınıza hiç bir şüphe yoktur. Teknolojik bir çağda yaşamak ve online işletme sahibi olmak, müşterilerin gereksinimlerini karşılamak açısından çok önemlidir. İnsanlar sadece "güncel şeyleri" tercih ediyorlar ve işinizi güncel tutmanızın en önemli nedenlerinden birisi de budur.

Online itibarınız olan e-ticaret projeleriniz için tüm bu süreçler ve sonrasında, bizden profesyonel destek ve hizmet alabilirsiniz. Projenizin her aşamasında Der Medya olarak online mağazanızı sürekli takip etmek, geliştirmek ve güvenlik güncellemeleri için profesyonel ekibimizden destek alabilirsiniz. Hemen Proje İstek Formu'muzu doldurun, online mağazanızı, e-ticaret sitenizi veya mobil uygulama projenizi hayata geçirmek için size ulaşalım.

Get Support!
Dermedya Project Support
What you have in your mind? Ask us!
Kerem Halat
Kerem Halat
+90 530 318 0288
Müsait
Mahmut Namlı
Mahmut Namlı
+90 539 690 0135
Müsait