GDPR
İnternet Reklamcılığı ve Önemi

İnternet Reklamcılığı ve Önemi

Advertising / 7 September 2016 / 1 dk. / Sesli Makale

Last Update: 18 August 2018

Reklamcılık günümüzde insanın bulunduğu her alanda yapılabilmektedir. Teknolojinin de gelişmesiyle birlikte geçmişte daha çok revaçta olan reklamlara rağbet azalmıştır. Bunun nedeni ise insanların internet kullanımı ve her alacakları ürünleri ya da araştıracağı konuları internetten araştırmalarıdır.

Temelde internet bilgi yüklemek ve araştırmak amacıyla keşfedilmiş olsada, günümüzde dünyada internet kullanıcı sayısı 2016 istatisliklerine göre 3,4 milyar kişi internete bağlanıyor. 2,3 milyar kullanıcı sosyal medyada yer alıyor. 3,7 milyar kullanıcı ise mobil cihazlardan internet erişimini sağlıyor. İstatisliklerde de görüldüğü gibi bu kadar kullanıcının olduğu bir portalda reklam yapmamak kaçınılmaz bir hal almaktadır. Bu durumda da reklam şirketleri, bu mecralarda daha fazla hizmet vermeye başlamışlardır.

İnternet reklamları verirken firmalardan içerikleri, anahtar kelimeleri ve hedef kitleyi filtrelemelerini isteyebilirsiniz. Reklamlarda bulunduğu mecraya göre değişir, binlerce takipçisi olan bir web sayfasına banner reklamı verirken dilerseniz görüntülenme sayısına göre ya da tıklama başına ücret ödeyebilirsiniz. Çalıştığınız sosyal medya firmalarından reklam verirken de içerikleri, anahtar kelimeleri ve hedef kitleyi filtrelemelerini talep edebilirsiniz. Örneğin; reklam 20-25 yaş arası erkeklere görünsün, ilgi alanlarında dergi, gazete okumak olanlara gözüksün şeklinde filtreleme talebinde bulunabilirsiniz. Daha detaylı olarak bilgi edinmek isterseniz Sosyal Medya Çalışmaları başlıklı blog yazımızdan faydalanabilirsiniz.

İnternette revaçta olan reklam şirketleri ve alanları:

  • Özel websitesi reklamları
  • Google Adwords reklamları
  • Facebook reklamları
  • Yandex reklamları

Hemen bizimle İletişim'e geçerek proje uzmanlarımızdan işiniz veya projeniz için sağlam bir altyapı ve en uygun yazılımı geliştirmek üzere gerekli bilgileri alabilirsiniz!

Get Support!
Dermedya Project Support
What you have in your mind? Ask us!
Kerem Halat
Kerem Halat
+90 530 318 0288
Müsait
Mahmut Namlı
Mahmut Namlı
+90 539 690 0135
Müsait