GDPR
Google Adwords ve Faydaları

Google Adwords ve Faydaları

Advertising / 7 September 2016 / 2 dk. / Sesli Makale

Last Update: 18 August 2018

Reklamcılık neden önemli?

Reklam yapmak, yaptığınız işin ilgilenebilecek uygun kitleye tanıtılması açısından son derece büyük önem arz etmektedir. Çok farklı alanlarda ve iş sektörlerinde reklamcılık teknikleri kullanılmakta ve her geçen gün bu tekniklere yenileri eklenip gelişmektedir. Tabii ki en modern teknolojilerde de bu reklamcılık faaliyetleri önemsenmektedir.

En popüler arama motoru olan Google, 2016 itibariyle toplam 75 milyar dolar olan gelirinin 52 milyar dolar olan kısmını Adwords üzerinden sağlamaktadır.(*) Her geçen yıl artan girişimler sayesinde bu sayı gittikçe de artmaktadır. Tabii ki reklamcılık sadece Google'a değil, aynı zamanda daha fazla faydayı da reklam verene sağlamaktadır. Reklamlar sayesinde çok geniş kitlelere ulaşılabilmekte, yapılan iş veya satılan ürünle ilgili direk olarak gerçek ilgi sahibi olan potansiyel alıcılara veya kişilere ulaşılabilmektedir.

Adwords çalışmasından önce neler yapılmalı?

Adwords veya başka platformlarda reklam vermeden önce yapılması gereken belli başlı işlemler vardır. Bunları maddeler halinde şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Sitenin açılış hızının kontrolü
  • Google Speed Insights testi yapılması
  • Kaynak kodu optimizasyonu yapılması
  • Stil ve script dosyaları optimizasyonu ve sıkıştırması
  • Sitedeki içeriklerin alaka, uyum ve bütünlük kontrolü
  • Sitenin SEO altyapısının incelenmesi
  • Meta TAG optimizasyonu
  • Google Business Kaydı
  • Google Mobil Site Uyumluluk Testi
  • Sandbox ve Penalty Analizi
  • Mikro Biçimlendirme yapılması
  • Google AMP Optimizasyonu

Google a reklam nasıl verilir? Adwords için danışmanlık almak zorunlu mu?

Google a reklam vermek için yukarıda belirttiğimiz başlıklar temel önceliklerdir. Ön çalışmaları uygun şekilde tamamladığınızda artık sitenizden reklam çalışmaları ile maksimum verimi elde etmeye başlayabilirsiniz. Çünkü siteniz, reklam sonuçları ile uyumlu şekilde görüntülenecek, içerik olarak anahtar kelimelerinizle eşleşecek ve üst sıralarda çıkmak için doğal olarak öncelikli adaylar arasında yer alacaktır. Tabii ki unutulmamalıdır ki Google'ın websitenizde yaptığınız değişiklikleri tanıyabilmesi için belirli bir süre geçmesi gerekecektir. Eğer sitenizin içeriği sık sık değişiyorsa bu süre diğer sitelere oranla daha kısa olacaktır.

Bu tarz detaylı prosedürleri, reklam verme işlemlerini kendiniz yapacaksanız, kendiniz gerçekleştirmek durumundasınız. Fakat işinizi riske atmak istemiyorsanız profesyonel danışmanlık almanız çok doğru bir hareket olacaktır. Çünkü web teknolojileri geliştiği gibi reklamcılık alanında da sürekli gelişmeler olmaktadır. Örneğin, eskiden bir web sitesinin sahibinin tanımladığı anahtar kelimeler kıymetli ve önemliyken bugün Google bizzat sayfanın içeriğini incelemekte ve en uygun ve alakalı anahtar kelimeleri kendisi tespit etmektedir.

Daha detaylı bilgi almak için hemen bizimle İletişim'e geçerek proje danışmanlarımızdan yardım ve destek alabilirsiniz!


  1. http://www.investopedia.com/articles/investing/020515/business-google.asp
Get Support!
Dermedya Project Support
What you have in your mind? Ask us!
Kerem Halat
Kerem Halat
+90 530 318 0288
Müsait
Mahmut Namlı
Mahmut Namlı
+90 539 690 0135
Müsait