GDPR
Sosyal Medya Çalışmaları: LinkedIn

Sosyal Medya Çalışmaları: LinkedIn

Social Media / 5 December 2018 / 4 dk. / Sesli Makale

380 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcısı olan LinkedIn, dünyanın en büyük profesyonel ağlarından biridir. İşletmeniz, haberleriniz, yaklaşan etkinlikleriniz ve daha pek çok konu ile ilgili güncellemeleri paylaşabileceğiniz bir platformdur ve çok geiş bir kitle ile etkileşim kurmanızı sağlayabilir. LinkedIn ağı, sektörünüzdeki profesyoneller ve potansiyel müşterilerle bağlantı kurabileceğiniz en profesyonel platform desek, abartmış olmayız.

Hedef kitlenizle etkileşime geçmek için LinkedIn'deki kişisel veya şirket sayfanızı kolayca optimize edebilirsiniz. İşte size yardımcı olabilecek birkaç ipucu.


LinkedIn'de Görünürlüğünüzü Artırın

LinkedIn, potansiyel müşteri kaynağı açısından harika bir platformdur. LinkedIn şirket sayfanızda, potansiyel müşterileriniz tarafından görülebilmesini sağlamak için günlük güncellemeler ve blog gönderileri yayınlayın. Bu güncellemeleri oluşturmak ve bunları sürekli olarak sayfanızda yayınlamak için çok fazla zamanınız yoksa, birkaç dakika içinde bu işlemleri gerçekleştirmenize yardımcı olabilecek sosyal medya yönetim araçları da bulunmaktadır.

İşinizle alakalı içerikleri keşfetmek için DrumUp'ı kullanabilir veya haftalık yayınları şirketinizin LinkedIn sayfasında yayınlanacak şekilde planlayabilirsiniz. Bu, LinkedIn sayfanızın etkin kalmasını ve potansiyel müşterilerinizin radarında kalmasını sağlar.


Sayfanıza Daha Fazla Takipçi Edinin

LinkedIn sayfanızı ve içeriğini optimize etmek, sayfanıza daha fazla takipçi kazanmak, ayrı bir ekip çalışması gerektirir. Çalışanlarınızın ve iş arkadaşlarınızın, sayfanızı LinkedIn'de tanıtabilmeniz için önemli bir rol oynadığını unutmayın.

Çalışanlarınızı ve iş arkadaşlarınızı sayfanızda gerçekleşen tartışmalara aktif olarak katılmaya teşvik edin. Onlarla sayfanız üzerinden görüşme veya genel çaplı fikir alışverişleri yapın ve sayfanızda sizinle bağlantı kurulmasını kolaylaştırın. Ayrıca, çalışanlarınıza e-posta imzalarında Linkedin şirket sayfanıza bir bağlantı eklemelerini sağlayabilirsiniz. Bu, sayfanıza daha fazla "profesyonel" ziyaretçi çekecek ve zamanla sayfanızın gelişmesine katkı sağlayacaktır.

Web tasarım şirketinize, web sitesinde ve blog'unuzda bir LinkedIn takip butonu eklemesini isteyin. Bu, LinkedIn'in kendi web sitesinde sunduğu "Eklenti Üreticisi" (Plugin Generator) kullanılarak kolayca yapılabilir. Web sitenizde bu butona tıklandığında, müşterileriniz sayfanızda yayınladığınız güncellemeleri, yayınları ve etkinlik bildirimlerini takip edebilirler.

LinkedIn'de Gruplar Oluşturun ve Başka Gruplara Katılın

Şirketinizi potansiyel müşterileriniz ile tanıştırmanın en iyi yolu, alanınızla alakalı bir grup oluşturmaktır. Bu grupta, fikirler ve tartışma (münazara tarzı vb.) başlatabilir ve müşterilerinizin fikirlerini, önerilerini ve düşüncelerini paylaşmaları için açık bir forum oluşturabilirsiniz. Fakat, sadece bir grup oluşturup bunu kendi haline bırakmamalısınız. Bu tartışmalara aktif olarak katılmalı ve müşterilerinizin görüşlerini veya endişelerini dikkate almalı, hatta mümkün oldukça hepsi ile tek tek ilgilenmelisiniz.

Yeni bir grup oluşturmanın dışında, işletmenizin sektörü ile ilgili diğer gruplara ve topluluklara katılmayı da düşünebilirsiniz. Bu şekilde hedef kitlenizin ne hakkında konuştuğunu ve karşılaştıkları problemleri de önceden gözlemlemiş olursunuz. Bu sorunları bu gruplarda gözlemleyin ve şirketinizin sunabileceği çözümler üretin. Gruptaki potansiyel bir müşteriyle bağlantı kurmak isterseniz, onlara LinkedIn InMail üzerinden bir mesaj gönderebilir ve müşterilerinizle daha güçlü ve özel bir ilişki kurmaya başlayabilirsiniz.


LinkedIn Profilinizi ve Bilgilerinizi Tamamlayın

Bu maddeyi listenin en altına bıraktık, çünkü LinkedIn kullanan aklı başında hiç kimse bunu es geçmemiştir. Tamamlanmış bir profile sahip olmak, LinkedIn şirket sayfanızda bir zorunluluktur. Müşterilerinizin, şirketinizin ne yaptığını anlayabilmesi ve sunduğunuz ürün veya hizmetler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanız gerekir.

LinkedIn'deki Özet bölümüne kesinlikle çok özenilmiş ve üzerinde incelikle çalışılmış bir şekilde bir metin girmelisiniz. Bu bölümde yazacağınız 2.000 harfle, doğrudan kitlenize hitap edebilir ve şirketiniz hakkında daha fazla bilgi aktarabilirsiniz. Yazdığınız özetin, müşterileriniz için can alıcı noktalara hitap ettiğinden emin olun. Potansiyel müşteriler genellikle, ilk önce bir kuruluşla değil, bir kişiyle bağlantı kurmayı tercih etmekteler. Bu yüzden bir çoğu, şirketin websitesini ziyaret etmeden önce şirketin LinkedIn sayfasını ziyaret etmeyi tercih etmekteler.


LinkedIn platformunda, Dermedya A.Ş. olarak tecrübeli ekibimizle sponsorlu reklamlarınızdan en yüksek verimi ve dönüşümü almanızı sağlayabiliriz. Hemen Proje İstek Formunu doldurun, en kısa sürede sponsorlu reklamlarınızı oluşturmak için size ulaşalım.

Get Support!
Dermedya Project Support
What you have in your mind? Ask us!
Kerem Halat
Kerem Halat
+90 530 318 0288
Müsait
Mahmut Namlı
Mahmut Namlı
+90 539 690 0135
Müsait