GDPR
Instagram İçin En Doğru Paylaşım Zamanları ve Sıklığı Belirleme

Instagram İçin En Doğru Paylaşım Zamanları ve Sıklığı Belirleme

Social Media / 20 December 2018 / 2 dk. / Sesli Makale

Bu makale, Kurumsal Instagram Yönetimi makale serisinin 8. bölümüdür. Eğer 7. bölüm olan Instagram'da Etkili ve İlgi Çekici İçerik Planı Oluşturma makalemizi okumadıysanız, öncelikle önceki makalemizi okumanızı tavsiye ediyoruz.

Gönderi etkileşiminizi en üst düzeye çıkarmak için en doğru paylaşım zamanı belirlemek ve en doğru içeriği paylaşmak çok önemlidir.

Sosyal medyada "tutarlılık" için söylenebilecek çok şey bulunmaktadır. Tutarlılık ve belirli bir paylaşım sıklığı, kitlenizin sizden ne zaman yeni içerik geleceğine dair beklentilerinin netleşmesine yardımcı olabilir ve tutarlı bir paylaşım zamanlaması yapmak, herhangi bir aksama ya da takipçi kaybı olmaksızın etkileşimi en üst düzeye çıkarmanızı sağlar.

Union Metrics tarafından yapılan bir çalışmaya göre, işletmelerin çoğunun Instagram'da günlük olarak paylaşım yaptıkları tespit edilmiştir. Aslında, paylaşım sayısı günde ortalama 1.5 olarak tespit edilmiştir. Araştırmada ayrıca -ve bu gerçekten ilginçtir ki- artan paylaşım sıklığı ve düşük etkileşim arasında bir ilişki olmadığı görülmektedir. Yani günde ikiden fazla paylaşım yapan işletmelerin, bu durumdan herhangi bir olumsuz etki görmediği anlamına gelmektedir.

Bu konudaki en iyi tavsiyemiz, Instagram'da günde en az bir kez paylaşım yapmanız ve sayfanız için en iyi olanı bulmak için ek paylaşımlarla da denemelerinizi yapmanızdır.


Instagram Paylaşımlarınızı Ne Zaman Yapmalısınız?

Instagram'ın algoritmik zaman çizelgesine geçişi ile birlikte paylaşım zamanlama, hangi içeriğin kullanıcılara gösterileceğine karar verme algoritmasında dikkate alınan birçok öğeden biri olmuştur. Dolayısıyla, içeriğinizin en fazla etkileşimi yakaladığı zamanlarda gönderi paylaşmak çok önemlidir. Buradaki öngörümüz Instagram'ın algoritması ile paraleldir ve daha sonra bu gönderinin takipçilerinizin akışlarının en üstünde görünüp görünmemesini etkileyebilmektedir.

CoSchedule, Instagram'da en iyi paylaşım zamanlamasını belirlemek için 16 sosyal medya çalışmasından araştırmaları toplamıştır. Özetle:

  • Pazartesi ve Perşembe günleri, genellikle en fazla etkileşimin olduğu günlerdir
  • Gün içerisinde en fazla etkileşim, saat sabah 8:00 - 09:00 arasıdır.

Bu "en doğru zamanlama" bilgilerini ve zamanlamaları "öneri" olarak değerlendirmek gerekir. Çünkü gerçek anlamda en doğru yayınlama zamanı, bir dizi faktöre bağlı olarak profilden profile değişebileceğinden her hesap için istatistiklere göre test edilmelidir.


Instagram İçin Tutarlı Bir Paylaşım Sıklığı Nasıl Belirlenir?

İçerik modellerinizi ve Instagram'da yayınlamak istediğiniz gönderi sıklığını belirledikten sonra, stratejinize bağlı kalmanızı sağlamanın en iyi yollarından biri, hangi içeriklerin paylaşılacağını ve ne zaman yayınlanacağını takip edebileceğiniz bir içerik takvimi oluşturmaktır.

Instagram API'sı henüz gönderi planlamaya izin vermemektedir. Bu sebeple doğrudan Instagram'da gönderi paylaşım zamanlaması yapılmamaktadır. Fakat Instagram API'si yakın zamanda Facebook API ile birleştirilme çalışmaları başlamıştır. Bu bilgiler netleştiğinde farklı bir blog makalemizde Instagram API'si kullanarak otomatik gönderi paylaşımı özelliğini de sizlerle paylaşacağız.

Get Support!
Dermedya Project Support
What you have in your mind? Ask us!
Kerem Halat
Kerem Halat
+90 530 318 0288
Müsait
Mahmut Namlı
Mahmut Namlı
+90 539 690 0135
Müsait