GDPR
Instagram'ı İş Amaçlı (Kurumsal) Kullanmanın Faydaları

Instagram'ı İş Amaçlı (Kurumsal) Kullanmanın Faydaları

Social Media / 13 December 2018 / 2 dk. / Sesli Makale

Instagram'da bulunan markalar ve işletmeler, toplam takipçilerinin ortalama yüzde 4'üne düzenli ve aktif olarak ulaşabilme avantajına sahiptirler. Facebook'ta ise bu oran ortalama olarak yüzde 0,1'den bile az olmaktadır.

Günlük 300 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olan Instagram, pazarlamacılar ve reklamcılar için büyük bir potansiyele sahiptir. Fakat Instagram'daki potansiyel kullanıcı davranışları ve etkileşimleri göz önünde bulundurulduğunda bu durum, sayılardan daha fazla anlam ifade etmektedir.


Instagram Kullanıcıları, Markalar ve İşletmeleri Takip Etmeyi Seviyor

Araştırmalar, işletmelerin bu platformda birçok farklı avantaj ve karlılıktan faydalandığını göstermektedir:

  • Instagram'da bulunan markalar ve işletmeler, toplam takipçilerinin ortalama yüzde 4'üne düzenli ve aktif olarak ulaşabilme avantajına sahiptirler. Facebook ve Twitter'da ise bu oran ortalama olarak yüzde 0,1'den bile az olmaktadır. (kaynak: Forrester)
  • Instagram kullanıcılarının %70'i platform üzerinde markaları ve işletmeleri araştırıyor. (kaynak: Iconosquare)
  • Instagram kullanıcıların %62'si Instagram'da bir markayı takip ediyor. (kaynak: Iconosquare)
  • Reklamcıların sadece yüzde 36'sı Instagram'ı kullanıyor. Bu oran Facebook'u kullanan reklamcılar için yaklaşık %93'tür. (kaynak: Selfstartr)

Sosyal medyanın, insanların satın alma kararlarını etkilediği kanıtlanmıştır. Kitleniz için en doğru içerik türlerini belirleyebilirseniz, onlara zorla satış yapmaya ihtiyaç duymadan sizden satın almalarını sağlayabilirsiniz. Bu, pazarlamacıların adeta rüyasıdır.

Hala tatmin olmadınız mı? Alanında saygın olan ve uzmanlığını kanıtlamış birkaç pazarlamacının Instagram hakkında neler söylediğine bakalım.


Instagram Hakkında Pazarlamacılar Neler Düşünüyor?

Platform hakkında sunulan istatistiksel rakamlar ve araştırma sonuçları harika görünüyor. Ama pazarlamacılar (işlerini ve pazarlama sonuçlarını görmek için Instagram'ı kullanan insanlar) aslında platform hakkında ne düşünüyorlar? Birchbox, Chobani ve Ben & Jerry’s gibi markaların pazarlamacılarının Instagram hakkında düşündükleri:

  • Ben & Jerry’nin Dijital Pazarlama Müdürü Mike Hayes: "Lansmanından bu yana Instagram, bize hayranlarımızla bağlantı kurmak ve hikayemizi görsel olarak anlatmak için muhteşem bir platform sunmaktadır."
  • Chobani'nin Marka ve İletişim Direktörü Jessica Lauria: "Instagram, Chobani için harika bir platform. İnsanların ürünümüzü nasıl kullandığını bu sayede görüyor ve ürünlerimizden zevk almalarının yeni yollarını keşfetmemize olanak tanıyor."
  • Birchbox'un Sosyal Pazarlama ve İçerik Stratejisi Direktörü Rachel Jo Silver: "Instagram, mevcut müşterilerimiz için inanılmaz derecede etkili bir cazibe merkezi olmuştur."


Instagram İçin Başarı Formülü

Instagram'daki işletmeler için başarı, birkaç şahane görsel paylaşmaktan daha fazlasını gerektiriyor. Ayrıca profesyonellik ve platformda başarı kazanabilmeniz için şu unsurlara da sahip olmanız gerekmektedir:

  • Açık ve net bir vizyon ve strateji planı
  • Tutarlı paylaşım frekansı
  • Kitleniz ile aşinalık ve onları "tanıma"
  • Net bir görsel tasarım ve stil çizgisi

Tüm bu içerikleri bir araya getirdiğinizde, işletmeniz için Instagram üzerinden büyük ve etkili sonuçlar elde edebilirsiniz.

Get Support!
Dermedya Project Support
What you have in your mind? Ask us!
Kerem Halat
Kerem Halat
+90 530 318 0288
Müsait
Mahmut Namlı
Mahmut Namlı
+90 539 690 0135
Müsait